Caspar van der Vinne Sinds januari 2008 is Caspar van der Vinne onze dirigent. In 1982 behaalde hij het diploma koordirectie en in 1985 het diploma 'docerend musicus'. Caspar heeft verschillende koren gedirigeerd, waaronder ‚het oorspronkelijke Rijnstad Operette, het Arnhems Stedelijk koor en het Projectkoor Gelderland.

Caspar heeft een unieke visie op koorzang: het totaal van melodie, ritme, maat, beweging en harmonie tot uiting brengen door ieder koorlid zich bewust te laten zijn van het totaal. Het gaat hem om de muzische beweging; vanuit de muzikaliteit van de zangers. De muziek volgt dan vanzelf. Hij houdt ons telkens weer voor dat het gaat om de klank, en niet alleen maar om de noten. Hij leert ons denken in zinnen, in toonvorm, in dynamiek. Met behulp van het door hem ontwikkelde studiemateriaal (o.a. mp3-opnamen van elke stempartij) studeert ieder koorlid thuis zijn of haar partij in. Tijdens de repetities houden wij ons vooral bezig met de muziek van de componist en niet met het werken aan partijen.

Met Caspars energie en enthousiasme komt de muziek zelf tot leven.

Rijnstad Vocaaltheater zoekt een regisseur voor een geheel nieuwe musical uit Londen. 


Rijnstad Vocaaltheater is een ambitieus theaterkoor dat regelmatig grote producties op de planken brengt in de theaters van Arnhem en omgeving. 

Het amateurgezelschap heeft in de afgelopen jaren ‘Titanic de musical’, ‘A Christmas Carol’ en ‘Around the world in 80 days’ succesvol uitgevoerd.

Voor een geheel nieuwe productie uit Londen: “De Rattenvanger van Hamelen” zijn wij op zoek naar een regisseur (m/v).


Wij denken aan een creatief en dynamisch persoon die karakters uitdiept, motiveert en een mooie setting bedenkt, iemand die dit bijzondere muziektheaterstuk vorm geeft, samen met onze vaste dirigent, enthousiaste amateurspelers en actieve commissies voor decor, grime en kleding.

Kennis van het maken van een lichtplan en choreografie is een pré.
Bij deze productie gaat het om de periode januari tot november 2019 in onderling overleg en in het najaar van 2018 planning voor audities en overleg. De woensdag is onze vaste repetitieavond.

De voorstellingen staan gepland in oktober/november 2019.


Zie jij deze productie net als wij als een uitdaging, stuur dan vóór 8 juni een e-mail voorzien van jouw cv naar info@rijnstadvocaaltheater.nl

Ook als je meer wilt weten over jouw rol als regisseur kun je ons een e-mail sturen. 

In een gesprek geven we graag meer informatie en kijken we of er een wederzijdse klik is.

Passie

 

25 maart

Met gepaste trots kijken we terug naar ons Passie concert.

Dit was de mooiste ‘kleine’ voorstelling in jaren volgens ons publiek.

We gaan met volle kracht vooruit, naar een grote productie!

Binnenkort meer hierover. 

Op 17 oktober om 15.00 zijn we ook nog te zien in het Posttheater bij het sprookjes festival!
Rijnstad Sprookjes Sing-a-long! 

Bewaren