Around the world in 80 days. Een gloednieuwe musical gebaseerd op de avonturenroman van Jules Verne. Een voorstelling vol humor, bijzondere karakters en prachtige liedjes.Van Londen naar New York via Suez, Calcutta, Hong Kong en San francisco. Deze spetterende musical was te zien op 14 en 15 maart  2015 in De Lampegiet te Veenendaal en op 20 21 en 22 maart 2015 in de Schouwburg van Arnhem.

De held van het verhaal is Phileas Fogg, die een weddenschap aangaat dat hij in tachtig dagen om de wereld kan reizen. Vergezeld van zijn knecht Passepartout gaat hij op pad. Ze reizen per trein, paard en wagen, schepen en een olifant. Hij wordt gevolgd door een rechercheur omdat hij verdacht wordt van diefstal van de Bank of England. In india aangekomen redt hij de weduwe Aouda van een weduweverbranding. Omdat ze in haar eigen land niet veilig is en als vrouw alleen niet kan overleven, neemt Fogg haar mee naar Hong Kong waar een oom van haar woont. Terug in Londen beseft hij dat ze helaas een dag te laat zijn. Of misschien toch niet....

Deze avontuurlijke musical is geheel in het Nederlands gezongen en gesproken.

Geschreven door de componist Piers Chater Robinson en de musicalschrijver Chris Blackwood. Ook bekend van Peter Pan en A Christmas Carol.

 

De Nederlandse versie van de Londense musical Around the world in 80 days is door publiek én makers zeer enthousiast ontvangen! In de theaters van Veenendaal en Arnhem was te zien hoe de zangers en zangeressen van Rijnstad Vocaaltheater uit Arnhem de reis aangingen. En hoe! Begeleid door hun eigen live orkest beleefden de spelers de gekste avonturen in de verschillende landen die worden aangedaan.

Lovende reacties van de makers die speciaal uit Engeland waren overgevlogen om de Nederlandse première bij te wonen.


Componist Piers Chater Robinson:

"I didn't know what to expect, but this was fantastic! When Chris and I wrote this show, we weren't sure it could be done, but it can! You did it, and very well indeed!

Many compliments for chorus and orchestra, for their beautiful and harmonious sound. I was also very pleased and surprised by the many wonderful scene changes and colourful clothing.”


Scenarist Chris Blackwood:

“I was so pleased with your brilliant production. You are so responsive and it was lovely to see all the flowers come into bloom. Keep blooming, my friends! xx”


Van het publiek:


“Wat een prestatie, na een jaar hard werken mogen jullie trots zijn, we hebben genoten!!”


“Fantastisch! Zeker de moeite waard!!! Voorstelling van hoog niveau!!”


“Wij, drie oud-Rijnstadleden en twee echtgenoten, hebben met bewondering gekeken en geluisterd! Het was prachtig en leuk! Bedankt! XXX”


“Geweldig. Proficiat."


“Nog even en jullie staan echt in het La Mar Theater !”


“Alles was een groot feest om naar te kijken!! Wat professioneel jullie zijn geen amateur gezelschap. Kleding decor en wat een klank, wauw! Beslist de mooiste musical die ik sinds jaren gezien heb!!”


“Een wervelende voorstelling met veel komische situaties. We hebben allemaal ontzettend gelachen. Zeer goed geacteerd en de zang is werkelijk subliem. Met live muziek van het orkest. Veel wisselende settings en decors (met veel originele vondsten). Het overtrof onze verwachtingen.  Het is beslist een aanrader, je mag deze show eigenlijk niet missen!”“Ik vond dit de mooiste voorstelling die ik van jullie heb gezien!”
 
 
"Toen wij van tevoren hoorden dat het 3 uur ging duren dachten we eerst dat dat wel erg lang was maar de tijd was zó om! De hele voorstelling bleven we geboeid kijken en luisteren."

 

Was u erbij, en wilt u uw reactie kwijt? U kunt ons mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

veenendaal

 

 

Rijnstad Vocaaltheater zoekt een Dirigent!

dirigent

Rijnstad VocaalTheater is een ambitieus theaterkoor dat met regelmaat grote producties en kleinere concerten op de planken brengt in de theaters van Arnhem en omgeving. Wij hebben 45 enthousiaste leden tussen de 18 en 78 en bestaan nu 35 jaar.

Na 13 jaar gedreven ons koor te hebben geleid zoekt onze dirigent een nieuwe uitdaging. Wij zijn daarom op zoek naar een waardige opvolger!

Wat hebben wij nodig?

We zoeken een muzikaal leider, iemand die ervaring en affiniteit heeft met het dirigeren van amateurs in de genres musical, opera en operette.

Iemand die goed piano speelt, in het bezit is van een elektronische piano en ons daarop kan begeleiden tijdens repetities en ook tijdens kleinere optredens. Bij grote producties worden wij vaak ondersteund door een combo of orkest, waarbij de dirigent de muzikaal leider is. Het kunnen aansturen van zowel koor als muzikanten is een pré.

Voor grotere producties werkt de dirigent samen met onze regisseur en zij vormen samen de artistieke leiding.

Niet alle leden kunnen noten lezen, dus het maken van studiemateriaal is zeer gewenst. Op deze manier kunnen de leden thuis nieuwe muziek instuderen.

RVT is een gezellige vereniging, waar naast serieuze repetities ook zeker ruimte is voor een praatje en een drankje. Tijdens de aanloop naar een grote productie organiseren wij een studieweekend, hierin heeft de dirigent ook een prominente rol.

Wij zoeken dus een dynamisch en enthousiast persoon, die doortastend, prikkelend en ambitieus is. Iemand die amateurs tot grootse prestaties kan brengen en een natuurlijk overwicht heeft. Repetities elke woensdagavond van 20.00 – 22.30 uur in Arnhem.

Past dit helemaal bij jou? Stuur dan je CV en motivatie vóór 31 maart naar rvt.vacaturedirigent@gmail.com

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws