Around the world in 80 days. Een gloednieuwe musical gebaseerd op de avonturenroman van Jules Verne. Een voorstelling vol humor, bijzondere karakters en prachtige liedjes.Van Londen naar New York via Suez, Calcutta, Hong Kong en San francisco. Deze spetterende musical was te zien op 14 en 15 maart  2015 in De Lampegiet te Veenendaal en op 20 21 en 22 maart 2015 in de Schouwburg van Arnhem.

De held van het verhaal is Phileas Fogg, die een weddenschap aangaat dat hij in tachtig dagen om de wereld kan reizen. Vergezeld van zijn knecht Passepartout gaat hij op pad. Ze reizen per trein, paard en wagen, schepen en een olifant. Hij wordt gevolgd door een rechercheur omdat hij verdacht wordt van diefstal van de Bank of England. In india aangekomen redt hij de weduwe Aouda van een weduweverbranding. Omdat ze in haar eigen land niet veilig is en als vrouw alleen niet kan overleven, neemt Fogg haar mee naar Hong Kong waar een oom van haar woont. Terug in Londen beseft hij dat ze helaas een dag te laat zijn. Of misschien toch niet....

Deze avontuurlijke musical is geheel in het Nederlands gezongen en gesproken.

Geschreven door de componist Piers Chater Robinson en de musicalschrijver Chris Blackwood. Ook bekend van Peter Pan en A Christmas Carol.

 

De Nederlandse versie van de Londense musical Around the world in 80 days is door publiek én makers zeer enthousiast ontvangen! In de theaters van Veenendaal en Arnhem was te zien hoe de zangers en zangeressen van Rijnstad Vocaaltheater uit Arnhem de reis aangingen. En hoe! Begeleid door hun eigen live orkest beleefden de spelers de gekste avonturen in de verschillende landen die worden aangedaan.

Lovende reacties van de makers die speciaal uit Engeland waren overgevlogen om de Nederlandse première bij te wonen.


Componist Piers Chater Robinson:

"I didn't know what to expect, but this was fantastic! When Chris and I wrote this show, we weren't sure it could be done, but it can! You did it, and very well indeed!

Many compliments for chorus and orchestra, for their beautiful and harmonious sound. I was also very pleased and surprised by the many wonderful scene changes and colourful clothing.”


Scenarist Chris Blackwood:

“I was so pleased with your brilliant production. You are so responsive and it was lovely to see all the flowers come into bloom. Keep blooming, my friends! xx”


Van het publiek:


“Wat een prestatie, na een jaar hard werken mogen jullie trots zijn, we hebben genoten!!”


“Fantastisch! Zeker de moeite waard!!! Voorstelling van hoog niveau!!”


“Wij, drie oud-Rijnstadleden en twee echtgenoten, hebben met bewondering gekeken en geluisterd! Het was prachtig en leuk! Bedankt! XXX”


“Geweldig. Proficiat."


“Nog even en jullie staan echt in het La Mar Theater !”


“Alles was een groot feest om naar te kijken!! Wat professioneel jullie zijn geen amateur gezelschap. Kleding decor en wat een klank, wauw! Beslist de mooiste musical die ik sinds jaren gezien heb!!”


“Een wervelende voorstelling met veel komische situaties. We hebben allemaal ontzettend gelachen. Zeer goed geacteerd en de zang is werkelijk subliem. Met live muziek van het orkest. Veel wisselende settings en decors (met veel originele vondsten). Het overtrof onze verwachtingen.  Het is beslist een aanrader, je mag deze show eigenlijk niet missen!”“Ik vond dit de mooiste voorstelling die ik van jullie heb gezien!”
 
 
"Toen wij van tevoren hoorden dat het 3 uur ging duren dachten we eerst dat dat wel erg lang was maar de tijd was zó om! De hele voorstelling bleven we geboeid kijken en luisteren."

 

Was u erbij, en wilt u uw reactie kwijt? U kunt ons mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

veenendaal

 

 

Speldjesregen

Jubileums

Rijnstad Vocaaltheater is een hechte club mensen met een gezamenlijke passie voor zingen. We bestaan al ruim 36 jaar, en zelfs corona heeft ons er niet onder gekregen! Op 10 november hebben we onze trouwste leden onderscheiden met een speldje en een oorkonde voor hun lidmaatschap van 25 jaar of langer. Allemaal hopen ze nog lang met ons mee te zingen!

Vlnr Jan (36 jaar lid), Annelies (36 jaar lid), Geert (36 jaar lid), Ingeborg (27 jaar lid) en Lenie (26 jaar lid)

Bewaren

Bewaren

Chapeau!

Chapeau

Wat gebeurt er ineens als je na bijna twee jaar weer voor publiek staat te spelen? Je krijgt vleugels! Onze voorstelling Chapeau! op zondagmiddag 7 november in het Posttheater was een heel mooi succes waar we met elkaar weer op kunnen voortbouwen.

Met twee maanden live repeteren met onze nieuwe dirigent Peter Schoenaker zijn we trots op wat we hebben kunnen neerzetten.

En aan het daverende applaus te horen, was ons publiek ook erg onder de indruk. Een bezoekster die ons niet eerder kende, schreef: 'Ik telde 31 mensen in het koor. Allemaal zongen ze zo passievol. Dat was mooi om te zien en te horen. Ik heb erg genoten.'

Nu gaan we aan de slag met kerstrepertoire voor optredens op een kerstmarkt en in het Openluchtmuseum. En natuurlijk hebben we weer mooie plannen voor een grote musicalproductie, maar de details houden we nog even geheim!

Bewaren

Bewaren

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws