Peter SchoenakerSinds september 2020 is de dirigent van Rijnstad Vocaaltheater de in Achterveld wonende Peter Schoenaker. 
Peter heeft zang gestudeerd aan het conservatorium in Amsterdam, is operazanger (bariton) en leidt diverse koren in het land.

In het voorjaar van 2020 startte de selectieprocedure in onze zoektocht naar een nieuwe dirigent en na een proefdirectie in september koos het koor met grote meerderheid van stemmen voor Peter als de nieuwe man voor het koor. We hielden een kennismakingsperiode van een aantal weken aan en, hoewel deze periode door de corona heel anders ging dan we voor ogen hadden, we kunnen na afloop van deze kennismaking over en weer zeggen dat we graag met elkaar verder gaan!


Caspar van der Vinne Na een periode van meer dan 13 jaar heeft Rijnstad Vocaaltheater op 2 september jl. met 'een lach en een traan' afscheid genomen van Caspar van der Vinne als dirigent en muzikaal leider van het gezelschap. Caspar heeft zelf bewust gekozen te stoppen bij Rijnstad, voordat het - zoals hij zelf zei - gaat 'sudderen'.


 
 
 
 

In liefde en vriendschap losgelaten…

Ton Reuvers

29-08-1947  ~  25-10-2020

 

Op 25 oktober jongstleden is overleden ons koorlid Ton Reuvers. Ton werd lid van Rijnstad Vocaaltheater in 1985 en is, met een kleine onderbreking, 35 jaar lid geweest. Ton was een van onze baritons en heeft het koor een aantal jaar als bevlogen en verbindende voorzitter gediend. Daarnaast heeft Ton in zijn jaren veel verschillende (hoofd)rollen gezongen en gespeeld. Meest recent vertolkte Ton de rol van Dickens in ‘a Christmas Carol musical’ en vorige jaar nog de rol van de Rattenkoning in ‘de rattenvanger van Hamelen’

Op 2 november is er in besloten kring afscheid genomen van Ton.  Ook in onze vereniging laat Ton een leegte achter. We zullen hem enorm missen en wensen zijn familie alle kracht toe om dit verlies een plek te geven.

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws