Peter SchoenakerSinds september 2020 is de dirigent van Rijnstad Vocaaltheater de in Achterveld wonende Peter Schoenaker. 
Peter heeft zang gestudeerd aan het conservatorium in Amsterdam, is operazanger (bariton) en leidt diverse koren in het land.

In het voorjaar van 2020 startte de selectieprocedure in onze zoektocht naar een nieuwe dirigent en na een proefdirectie in september koos het koor met grote meerderheid van stemmen voor Peter als de nieuwe man voor het koor. We hielden een kennismakingsperiode van een aantal weken aan en, hoewel deze periode door de corona heel anders ging dan we voor ogen hadden, we kunnen na afloop van deze kennismaking over en weer zeggen dat we graag met elkaar verder gaan!


Caspar van der Vinne Na een periode van meer dan 13 jaar heeft Rijnstad Vocaaltheater op 2 september 2020 met 'een lach en een traan' afscheid genomen van Caspar van der Vinne als dirigent en muzikaal leider van het gezelschap. Caspar heeft zelf bewust gekozen te stoppen bij Rijnstad, voordat het - zoals hij zelf zei - gaat 'sudderen'.


 
 
 
 

Speldjesregen

Jubileums

Rijnstad Vocaaltheater is een hechte club mensen met een gezamenlijke passie voor zingen. We bestaan al ruim 36 jaar, en zelfs corona heeft ons er niet onder gekregen! Op 10 november hebben we onze trouwste leden onderscheiden met een speldje en een oorkonde voor hun lidmaatschap van 25 jaar of langer. Allemaal hopen ze nog lang met ons mee te zingen!

Vlnr Jan (36 jaar lid), Annelies (36 jaar lid), Geert (36 jaar lid), Ingeborg (27 jaar lid) en Lenie (26 jaar lid)

Bewaren

Bewaren

Chapeau!

Chapeau

Wat gebeurt er ineens als je na bijna twee jaar weer voor publiek staat te spelen? Je krijgt vleugels! Onze voorstelling Chapeau! op zondagmiddag 7 november in het Posttheater was een heel mooi succes waar we met elkaar weer op kunnen voortbouwen.

Met twee maanden live repeteren met onze nieuwe dirigent Peter Schoenaker zijn we trots op wat we hebben kunnen neerzetten.

En aan het daverende applaus te horen, was ons publiek ook erg onder de indruk. Een bezoekster die ons niet eerder kende, schreef: 'Ik telde 31 mensen in het koor. Allemaal zongen ze zo passievol. Dat was mooi om te zien en te horen. Ik heb erg genoten.'

Nu gaan we aan de slag met kerstrepertoire voor optredens op een kerstmarkt en in het Openluchtmuseum. En natuurlijk hebben we weer mooie plannen voor een grote musicalproductie, maar de details houden we nog even geheim!

Bewaren

Bewaren

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws