Caspar van der Vinne Rijnstad Vocaaltheater heeft op 2 september jl. met 'een lach en een traan' afscheid genomen van Caspar van der Vinne als dirigent en muzikaal leider van het gezelschap.

Caspar heeft zelf bewust gekozen te stoppen bij Rijnstad, voordat het - zoals hij het in de Gelderlander zei - gaat 'sudderen'. Dat hebben we als koor te respecteren, maar dat maakt het nog niet eenvoudig na zoveel jaren met zoveel gezamenlijke hoogtepunten.
 
En hoe mooi was het moment dat Caspar zijn tablet pakte en nog een keer achter de piano plaatsnam en de eerste akkoorden van de Lion King Medley inzette. Dat was bijna 'helend' te noemen, het thuiskomen bij de voor Rijnstad zo herkenbare sound, na zo lange tijd niet met elkaar te hebben gezongen.
 
Terugkijkend op 2 september, noemt Caspar het in alle opzichten een 'gul' afscheid.
 
gelderlander Caspar van der Vinne
En zit Rijnstad nu zonder dirigent?
Nee, gelukkig niet!
Omdat Caspar al tijdig zijn vertrek kenbaar heeft gemaakt, is de sollicitatieprocedure al een paar maanden geleden gestart. De woensdag na het afscheid van Caspar heeft een nieuwe dirigent zijn eerste repetitie met ons met succes geleid. We hebben een kennismakingsperiode van een aantal weken afgesproken en daarom houden we de naam nog even 'onder de pet'.
 
 
 
 
 
 
Foto rechts: De Gelderlander- Betuwe, 4 september 2020

Afscheid van onze dirigent

dirigentIn september 2020 hebben we na 13 jaar afscheid genomen van Caspar van der Vinne als onze dirigent. Met dankbaarheid voor al zijn werk kijken we terug op een mooie afscheidsavond, voor meer informatie klik hier

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws