Reis mee met Phineas Fogg

Around the world in 80 days. Een gloednieuwe musical gebaseerd op de avonturenroman van Jules Verne. Een voorstelling vol humor, bijzondere karakters en prachtige liedjes. Van Londen naar New York via Suez, Calcutta, Hong Kong en San Francisco. Deze spetterende musical was te zien op 14 en 15 maart  2015 in De Lampegiet te Veenendaal en op 20 21 en 22 maart 2015 in de Schouwburg van Arnhem.

De held van het verhaal is Phileas Fogg, die een weddenschap aangaat dat hij in tachtig dagen om de wereld kan reizen. Vergezeld van zijn knecht Passepartout gaat hij op pad. Ze reizen per trein, paard en wagen, schepen en een olifant. Hij wordt gevolgd door een rechercheur omdat hij verdacht wordt van diefstal van de Bank of England. In india aangekomen redt hij de weduwe Aouda van een weduweverbranding. Omdat ze in haar eigen land niet veilig is en als vrouw alleen niet kan overleven, neemt Fogg haar mee naar Hong Kong waar een oom van haar woont. Terug in Londen beseft hij dat ze helaas een dag te laat zijn. Of misschien toch niet….
Een spectaculaire musical, briljant vertolkt door het veelkoppige Rijnstad Vocaaltheater in een fantastisch multifunctioneel decor.

Deze avontuurlijke musical is geheel in het Nederlands gezongen en gesproken.

Geschreven door de componist Piers Chater Robinson en de musicalschrijver Chris Blackwood. Ook bekend van Peter Pan en A Christmas Carol.

Bekijk hier een impressie: