Over Rijnstad Vocaaltheater

In november 2019, net voor de corona-pandemie brachten we de musical De Rattenvanger van Hamelen op de planken in Zevenaar, Nijmegen en Arnhem. Een première voor Nederland! Opnieuw een musical van IT&M Shows uit Londen, gemaakt door componist Piers Chater Robinson, en tekstschrijver Chris Blackwood. Met beiden heeft Rijnstad inmiddels meerdere succesvolle producties gerealiseerd. Ook verzorgde Rijnstad weer de vertaling naar het Nederlands.

In 2015 vierde Rijnstad Vocaaltheater haar 30-jarig jubileum met een spetterende voorstelling Around the World in 80 days in de schouwburg van Arnhem en in Theater De Lampegiet in Veenendaal. Met genoegen kijken we terug op de vele voorstellingen en grote producties die uitverkochte zalen trokken. Begonnen op 12 maart 1985 als Rijnstad Operette is ons veelzijdig koor voornamelijk de weg ingeslagen van de lichtere klassieke stukken en bekende en nieuwe musicals en brengt dit met veel verve voor een altijd enthousiast publiek. Meer dan 40 ervaren zangers en zangeressen staan met veel geestdrift en bezieling op de planken in een altijd goed verzorgde en professionele setting.

In 2011 had Rijnstad in de theaters van Arnhem en Veenendaal zoveel succes met een gloednieuwe versie van A Christmas Carol Musical – naar het beroemde verhaal van Charles Dickens – dat in 2012 een geslaagde reprise volgde in Dickensstad Deventer.

Naast grote producties verzorgt Rijnstad Vocaaltheater ook regelmatig avonden voor bedrijven en verzorgingscentra. In overleg met de uitnodigende partij wordt dan een programma opgesteld, toegespitst op het publiek, de locatie en het seizoen. Het koor is ook een graag geziene gast in het Nederlands Openluchtmuseum: ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum van het museum trad Rijnstad in 2012 veelvuldig op in de muziekkoepel in de Zaanse schans en in het Zeeuws kerkje met een toepasselijk repertoire van oerhollandse liedjes of sfeervolle kerstmelodieën.

Voor informatie over grote producties en andere optredens die door Rijnstad Vocaaltheater zijn verzorgd en die dit jaar nog te zien zijn, kijk dan bij de agenda op deze site.

Bekijk de agenda