Elke vereniging hoopt dat ze er zo af en toe één in haar midden heeft: een lid dat zich op een bijzondere wijze onderscheidt, met een bovengemiddelde inbreng in het belang van de vereniging. Waardering hiervoor wordt door Rijnstad Vocaaltheater uitgedrukt in het erelidmaatschap. Daarnaast kennen we de titel ‘lid van verdienste’ voor jarenlang trouw lidmaatschap.

Onze ereleden

Bob SCholten

Bob is voor Rijnstad Vocaaltheater altijd de man van het decor geweest; of zoals hij zichzelf graag betitelt: de directeur van het reizend circustheater. Vanaf het begin van de vereniging heeft hij indrukwekkende decors ontworpen, gemaakt en vervoerd naar de diverse theaters. Enkele voorbeelden: Blauwbaard, Weense avond, Boccaccio, Iolanthe, Titanic de musical en A Christmas Carol.

Henk Hendriks

Henk kunnen we gerust de grondlegger van onze vereniging noemen. Samen met nog een aantal enthousiastelingen richtte hij op 12 maart 1985 Rijnstad Operette op. Vanaf het begin tot 1994 was hij voorzitter en zakelijk leider. In 1999 nam Henk afscheid als zingend lid, maar tot aan zijn overlijden in mei 2022 hij is altijd zeer nauw bij de vereniging betrokken gebleven.

Bep van de Velden

Bep was een bijzonder sociaal koorlid. Met overgave zong zij vele jaren bij de alten. In oktober 2010 nam ze afscheid als zingend lid en werd ze bekroond tot erelid. Haar betrokkenheid bij Rijnstad bleef echter groot. Zozeer dat in A Christmas Carol (2011) speciaal voor haar een figurantenrol werd geschreven: in een originele rolstoel werd zij omgeven door zingende kinderen. Tot aan haar overlijden in 2018 bleef Bep zeer betrokken bij het wel en wee van Rijnstad. Tijdens de kerkdienst van haar uitvaart zongen we een aantal van haar favoriete liederen.

Kris van de Velden

Kris was onze eerste regisseur. Vrijwel belangeloos stelde hij onze vereniging de eerste 10 jaar in staat, onder meer d.m.v. zijn beroemde zelfgeschreven Weense Avonden om mooie en verantwoorde producties op de planken te brengen. Kris is in 2006 overleden.

Diny Nijhof

Vanaf de oprichting was Diny jarenlang de spin in het web van het naaiatelier. Zij was de rechterhand van Kris van de Velden voor wat betreft het ontwerpen van de talloze kostuums. Onder haar supervisie werden de meest ingewikkelde creatieve ideeën van Kris gerealiseerd. Diny is in 2014 overleden.

Leden van verdienste:

Coen Verheul

Coen is meer dan 31 jaar lid geweest van het koor en heeft zich, veelal in stilte en met de hem zo kenmerkende bescheidenheid, ingezet op verschillende vlakken binnen de vereniging. Zo beheerde hij jarenlang nauwgezet de muziekbibliotheek. Coen is in september 2020 gestopt met zingen en verdient zeker een plek in deze galerij van leden van verdienste.