iolanthe_flyer

Terug op de planken met ‘Iolanthe’ van Gilbert & Sullivan

Rijnstad Vocaaltheater uit Arnhem is terug van weggeweest. De club pakt de zaken meteen groots aan, want voor komend najaar staan uitvoeringen van de komische opera Iolanthe van het Britse duo Gilbert and Sullivan op het programma. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Die productie is bedoelt om het twintig jarig bestaan te vieren.

Vijf jaar geleden leek het doek bijna te vallen voor Rijnstad Vocaaltheater. De voorstelling Boccaccio leverde de club een schuld op van bijna dertien duizend euro. Dat zorgde ervoor dat er nauwelijks nog financiële armslag was om nieuwe initiatieven op poten te zetten. Het aantreden van een nieuwe bestuur en een kersverse dirigent (Rob Meijer) betekende het begin van het herstel van de vereniging. “Een goed artistieke leiding, uitzicht op uitvoeringen en geen zorgen meer over geld werden de speerpunten voor het nieuwe beleid “., aldus Henk Berg. Het lukte de club om de tekorten weg te werken en om zo’n vijftigduizend euro bij elkaar te schrapen voor Iolanthe. Met die voorstelling maakt Rijnstad Vocaaltheater komend najaar definitief haar terugkeer naar de podia in de regio.

Iolanthe is in Cuijk, Veenendaal en Arnhem te zien. Na de strubbelingen van vijf jaar geleden verloor de amateurvereniging veel leden. Inmiddels is het aantal terug op 48. Daaruit word ook een ensemble van circa twaalf zangers samengesteld dat via kleine concerten en optredens geld in het laatje van de vereniging brengt.

Richard Sprokkereef is aangetrokken als regisseur van Iolanthe.