Kerst met Rijnstad – de afgelopen jaren heeft Rijnstad vele concerten verzorgd en diverse volledige operette producties op de planken gezet welke volle zalen in de regio hebben getrokken. Soms echter zoekt de vereniging een uitdaging in een genre dat iets verder van de doelstelling van de vereniging afstaat.

Met de presentatie van een serie kerstconcerten in de maand december heeft het 47 koppen tellende koor samen met haar dirigent gehoor gegeven aan zo’n uitdaging. Het zorgvuldig samengestelde repertoire staat garant voor een concert gevuld met sfeervolle “Christmas Carols”. Carols zoals die van de componist John Rutter die de warmte en de serene sfeer van kerstmis naar voren brengen. Ook de klassiekers als “Away in a Manger ” en ‘Once in Royal David City’ ontbreken niet in de donkere dagen van de maand december, waarin de meer moderne kerstliedjes als “Jingle Bells ” en “Let is Snow ” kleine lichtpuntjes vormen.

Een repertoire waarin de passie van dirigent Bas van den Heuvel voor de klassieke koorklank duidelijk waarneembaar is. Dezelfde passie waarmee hij de afgelopen maanden samen met het koor hard heeft gewerkt aan het optimaliseren van die koorklank waarbij hij de prachtige harmonieën uit dit kerstconcert als instrumenten heeft gebruikt om het koor verder te ontwikkelen. De resultaten zijn te mee te beleven tijdens de concerten op de volgende data:

Zaterdag 15 december 2001 om 20.00 uur ‚ Lutherse kerk, Spoorwegstraat 8 in Arnhem (achter het Rembrandt theater)

Zondag 16 december 2001 om 16.00 uur‚ Diner – concert bij Gasterije De Heereboer, Oude Doetinchemseweg 42 in Zeddam

Woensdag 19 december om 20.00 uur ‚ De Kandelaar, Den Haagweg 1 in Arnhem-Zuid