Rijnstad viert jubileum met wervelende show. Zondag 10 oktober 2010 verzorgde Rijnstad Vocaaltheater twee voorstellingen in theater De Lampegiet te Veenendaal.
Alle disciplines waar Rijnstad voor staat kwamen voorbij: opera, musical, en operette. Daarnaast werd de hele show opgeluisterd door twee getalenteerde danseressen. Zij ontwierpen dansen die prachtig aansloten op de zeer gevarieerde muziek.
Het publiek waardeerde het klassieke gedeelte waarmee de voorstelling begon. In galakleding zong het koor Ameno en Tutti coro (een medley van bekende operaliederen als Bruidskoor, Zigeunerkoor, Stierenvechterskoor en Soldatenkoor).

Daarna kwam het koor in gepaste kleding op voor een medley van Fiddler on the roof (Anatevka) en Les Misérables. Na nog een omkleedpartij zong men geheel in het wit gekleed een medley van de klassieke musical Jesus Christ Superstar. De zangers en zangeressen werden beloond met een enthousiast applaus.

Na de pauze was gekozen voor Trial by Jury, een light opera van het illustere duo Gilbert & Sullivan. Een muzikaal zeer harmonieus stuk uit 1875 met verrassend moderne klanken. Op het podium was een complete Engelse rechtszaal nagebouwd, waar een zitting plaatsvond tussen een dame en haar losbandige verloofde, die haar in de steek gelaten had. Rechter, gerechtsdeurwaarder en advocaat waren in prachtige toga’s gekleed en, zoals nog steeds gebruik in Engeland, getooid met mooie krullende pruiken. Het publiek in de rechtszaal liet zich niet onbetuigd en gaf luid zingend blijk van zijn enthousiasme dan wel ongenoegen voor de gang van zaken. Ook deze muziek wist de (schouwburg)zaal zeer te waarderen, te oordelen naar het ovationeel applaus dat koor en begeleidingsorkest ten deel viel.
Het stuk werd geregisseerd door Dick van Ommen, de algehele muzikale leiding was in de vertrouwde handen van Caspar van der Vinne.