In 2011 is Rijnstad Vocaaltheater, speciaal voor de voorstelling ‘A Christmas Carol Musical’, een kinder/jeugdgroep gestart. Dit om de kindrollen in deze voorstelling in te vullen en om het ensemble compleet te maken met allerlei leeftijdsgroepen. In 2011 deden er 24 jeugdleden mee, een prachtige aanvulling van onze volwassengroep -om het echt een totaaltheater te laten zijn. In 2012 deed veel van deze én nieuwe jeugd mee aan dezelfde voorstelling. 

De Rijnstad Jeugd-groep bestaat uit kinderen en kleinkinderen van koorleden en sinds 2016 ook uit leden van koorschool Arnhem.

Ook in de jaren en producties na ‘A Christmas Carol Musical’ heeft ‘onze’ jeugd op projectbasis meegespeeld in verschillende producties en ook kleinere optredens. Zo zong Rijnstad Jeugd onder andere mee aan Koninginnedagconcert in het stadhuis van Arnhem, in 2016. Zij zongen onder meer Do-re-mi uit de Sound of Music en een prachtige medley uit de Lion King samen met het (volwassenen)koor. 

De groep verandert met iedere productie omdat de jeugd natuurlijk ouder wordt en ook nieuwe kandidaten zich melden om mee te mogen doen. Intussen hebben zo al een flink aantal kinderen/jongeren de sfeer kunnen proeven van onze vereniging en het maken van theater, een superleuke en leerzame tijd voor ieder van hen. Erg leuk om te merken is het dat alle jeugd al kort na start van het oefenproces al echt bij de ‘Rijnstad familie’ hoort.

Ook onze in laatste productie ‘de Rattenvanger van Hamelen’ had onze jeugdgroep een belangrijke rol en dit jaar ontvingen ze van de artistieke leiding van deze productie, Caspar van de Vinne en Marleen van de Loo, een heus certificaat als aankomend musical talent!

Jeugdcertificaat