Fleur en kleur bij Rijnstad Operette -Arnhemse Courant, Maandag 9 maart 1998

Gala was het. Grand gala zelfs. En dan doel ik vooral op de vorstelijke manier waarop Rijnstad Operette zaterdagavond het publiek bijkans in vervoering bracht. Zeker na de pauze leverde het kleurrijke spektakel waarin gedeelten uit verschillende klassieke operettes de revue passeerden, de nodige open doekjes op. Terecht.

Met een complete mise-en-scène om ‘U’ tegen te zeggen werd er door de dames en heren in een aanstekelijk tempo gezongen en gedanst. En en passant ook op een doeltreffende manier geacteerd. Dat acteren verdient een extra streep aan de balk. Lukte het zingen bij de ene solist beter dan bij de andere, het acteren was van een werkelijk professioneel niveau. Soepel en vanzelfsprekend, met een goed gebruikmaken van de ruime bühne, waarbij ieder haar of zijn plats met flair of charme wist te veroveren. En dat alles in de omarming -letterlijk genomen- van een ingenieus toepasbaar aantal zetstukken, die het mogelijk maakten snel van decor (of de perfecte illusie daarvan) te wisselen. Hulde in dat verband voor de regisseur Dick van Ommen.
Voor de koffie werd uit een heel nader vaatje getapt. Het resultaat was niet minder indrukwekkend. Strak van regie, ingenieus qua decor en in fraaie belichting kwamen de compilaties uit ‘Jesus Christ Superstar’en ‘Les Misérables’ doeltreffend over het voetlicht.
Een fraaie avond dus.

TON GIJSBERS